De uitslagen van de bosloop zijn vanaf nu te vinden op de site. Voor snelle toegang tot de pagina druk:  Uitslagen 2018

Zondag 5 november gaan we niet schaatsen, maar doen we mee met de Bosloop van de IJsvereniging. Het deelnemen voor Schaatsgroepleden is gratis, tevens ontvang je één consumptiebon. Wij hopen dat alle leden meedoen met de Bosloop.
 
Inschrijven vanaf 12:30 uur in het Polderputtengebouw.
 

Persbericht Nieuws

Het Loopcircuit Oost Groningen stopt per 1 januari 2018.

Stadskanaal- De besturen van Runners Stadskanaal, SV Veendam en AV Aquilo hebben besloten per 1 januari 2018 te stoppen met het loopcircuit.

Reden hiervan is dat ondanks nieuwe wedstrijden en nieuwe initiatieven in het circuit, meer aandacht voor de recreanten, een lagere inschrijfgeld en de verloting van een reis naar Mallorca, het aantal deelnemers sterk afneemt. Op dit moment is het gemiddelde aantal deelnemers slechts nog 177. Er komt minder sponsorgeld binnen, terwijl het huidige tijdregistratiesysteem moet worden vervangen wat een hele investering betekent. Daarnaast is het een hele klus om nog voldoende vrijwilligers bij de diverse evenementen te krijgen. Door de teruglopende belangstelling, die een paar jaar geleden al is ingezet, zijn de wedstrijden voor de organisaties niet meer kostend dekkend te krijgen. De deelnemende verenigingen hebben daarom , hoe spijtig ook, moeten besluiten met ingang van 2018 met het Loopcircuit te stoppen.

Dit betekent niet dat alle evenementen niet meer georganiseerd gaan worden. Iedere vereniging bekijkt en besluit zelf of ze hiermee doorgaan. In de toekomst blijven de drie verenigingen wel samenwerken.

Ga naar boven