01-11-2015

Op de meeste plaatsen in de provincie is het een klein wereldje. Mist. Veel deelnemers aan de Polderputten Bosloop zijn dan ook zeer verrast dat de zon in Ter Apel schijnt. Het is prachtig weer. Voor de eerste van november zelfs een beetje warm.

In de kantine van de ijsvereniging De Polderputten zoeken deelnemers naar het juiste tafeltje om hun startnummer op te halen. Hier en daar wordt een deelnameformulier ingevuld. Er hangt een ontspannen en gemoedelijke sfeer.

 

Buiten is er een gezellige drukte. Om 13:30 uur wordt het startschot voor de scholierenloop gegeven. Kinderen tot en met 7 jaar kunnen deelnemen aan de wedstrijd van 1 kilometer. Voor scholieren ouder dan 7 jaar is een parcours van 2,5 kilometer uitgezet. Ouders, maar ook deelnemers aan de bosloop, staan langs de kant om de kinderen aan te moedigen.

Om 14:15 uur is het de beurt aan de deelnemers van de Polderputten Bosloop. Het startschot wordt gegeven door spreekstalmeester Rolf Huizinga. Gedurende de wedstrijd houdt hij het publiek op de hoogte van de stand van zaken en ondersteunt hij de lopers.

Na een rondje over het circuit, volgt het onverharde deel van de wedstrijd. Het grootste gedeelte van de wedstrijd is onverhard. Zodra de lopers de baan verlaten, lopen ze richting het bos waar ongeveer 5 kilometer over bospaden wordt afgelegd. Bij het betreden van het bos moeten de lopers eerst een heuvel op. Inhalen is vanwege het vrij smalle bospad niet mogelijk.

In het bos is de zon tussen de bomen te zien. De bladeren zijn prachtig gekleurd. Het is een perfecte dag om te lopen.

Bosloop 2015 damesTijdens de tocht door het bos wisselen smalle en minder smalle paden elkaar af. Na 2,5 kilometer komt de parkeerplaats van de ijsvereniging in zicht. Er moet nog een rondje om de parkeerplaats worden gelopen en de eerste 5 kilometers zitten erop. Wie 5 kilometer loopt, gaat richting de circuitbaan. Wie voor de wedstrijd gaat, moet nog een keer dezelfde ronde maken.

Na 33:24 minuten is het Arjan Marchand die als eerste over de finish komt. Met deze tijd heeft hij het parcoursrecord van Iwan Kamminga (33:34 minuten) verbeterd. Gerard Vos komt 1:01 minuten na Marchand binnen. Harald Kiewiet is met 36:51 minuten de derde snelste loper.

Bij de vrouwen is Saffira Kiewiet met 40:22 minuten de snelste. Ruim twee minuten later (42:24) komt Carin Heutinck over de finish. De derde plaats is voor Marlies Burgter (42:52).

Evenals vorig jaar kan op een mooie wedstrijd worden teruggekeken. De weersomstandigheden waren perfect. En ook nog een parcoursrecord bij de mannen. 

Ga naar boven